Haltelepítés

A nyári első telepítés sikeresnek mondható, több mint 1 tonna ponty került a tavunkba. Sajnos – mint azt többen megtapasztaltátok –  a nem optimális telepítési idő (nyár) kicsit megviselte a halakat, így kisebb veszteségünk is keletkezett. A halak egészségét folyamatosan vizsgáljuk, szükség esetén – erre is volt már példa – kezeljük a vizet.

Kérünk minden Horgásztársat, hogy aki bármilyen halpusztulást, betegséget, sérülést észlel, legyen kedves jelezze a vezetőségnek, ha lehet fényképpel. Köszönjük.

A következő telepítés késő ősszel várható, mivel egyrészt ilyenkor a legjobb az ára a halaknak, de ami még ennél is fontosabb, ilyenkor lehet a legegészségesebben, a legkevesebb sérüléssel, veszteséggel szállítani. Ami biztos: nagy mennyiségű fehérhal (zömében dévér) kerül a tóba.

Az egyesület vezetősége tervezi, hogy hatósági engedélyért folyamodjunk, és tehessünk valamennyi (értékelhető és fogható mennyiségű) amurt is tóba, mert egyrészt nagyon jó "sporthal", másrészt az erős hínárosodási gondot is megoldaná.

Végezetül itt és mindenhol: Kérünk minden Horgásztársat, hogy olvassa el, és tartsa be a Horgászrendünket !